Distributiecentrum Rituals naar Bedrijvenpark Medel in Tiel

Cosmeticabedrijf Rituals heeft Bedrijvenpark Medel in Tiel geselecteerd voor de realisatie van een modern logistiek centrum.

In samenwerking met ontwikkelaar Intospace heeft Rituals een kavel van 12,5 hectare toegewezen gekregen. Bedoeling is medio volgend jaar een distributiecentrum te realiseren met een oppervlakte van 75.000 m2. De behoefte aan een nieuw distributiecentrum komt voort uit een samenvoeging van bestaande operaties uit Nederland en Duitsland en is volgens het bedrijf noodzakelijk om de groeiambities te verwezenlijken. Vanaf 2027 worden vanuit het nieuwe distributiecentrum alle winkels en partners wereldwijd beleverd.

Het distributiecentrum van Rituals zal volledig gemechaniseerd en gerobotiseerd zijn, waardoor het optimaal is voorbereid op de uitdagingen van de toekomst. De nieuwbouw is, aldus ontwikkelaar en eindgebruiker, ontworpen met het welzijn van de medewerkers als topprioriteit, waarbij veel aandacht is besteed aan daglichttoetreding, klimaatbeheersing en voorzieningen. Het pand zal grotendeels zelfvoorzienend zijn wat betreft energie, dankzij zonnepanelen en batterijopslag. De initiatiefnemers willen zo voldoen aan de hoogste normen op het gebied van een gezonde werkomgeving (Well) en duurzaamheid (Breeam).

De komst van Rituals past bij de doelstelling van Medel als bedrijvenpark voor grootschalige bedrijfshuisvesting. Het bestuur van het Industrieschap Medel is trots dat dit succesvolle en toonaangevende Nederlandse cosmeticabedrijf Tiel heeft gekozen voor hun nieuwe vestiging. Het zorgt voor een verdere versterking van de regionale economie.

 

Scroll naar boven