Foruminvest herontwikkelt kantoorgebouw Glashaven in Rotterdam tot hotel

Foruminvest heeft het kantoorgebouw Glashaven op Wijnhaven-eiland in Rotterdam aangekocht.

Het gebouw Glashaven 16-70 dat voorheen eigendom was van Amvest zal met respect voor het huidige ontwerp worden getransformeerd tot een duurzaam viersterrenhotel. Amvest was eerder van plan een woontoren toe te voegen met bij elkaar 143 woningen. Dat werd afgeblazen.

Het gebouw omvat circa 9000 m² en wordt herontwikkeld tot ruim 225 hoogwaardige hotelkamers. Daarnaast wordt op de begane grond een restaurant en bibliotheek met werkplekken gerealiseerd, waar ook de buurt van harte welkom is.

Paris Proof

Het bestaande gebouw (energielabel E) wordt ingrijpend getransformeerd naar een duurzaam hotel met Breeam Excellent certificering. Bovendien streven ontwikkelaar en hotelexploitant ernaar om bij opening al te voldoen aan de Paris Proof-normen voor 2045, waarbij een optimale balans wordt gezocht tussen kosten, CO2-besparing en verbeterd comfort.

Het toekomstige hotel bevindt zich in het Maritiem District, een bijzonder deel van Rotterdam dat is afgezonderd van de drukte, en dát midden in het hart van de stad ligt.  

 

Scroll naar boven