Nautisch NDSM aan het IJ in Amsterdam opgeleverd

Nautisch NDSM, een nieuw woongebouw met 268 woningen op de iconische NDSM-werf aan de Noordelijke IJ-oevers in Amsterdam, is onlangs opgeleverd.

Het project, ontwikkeld door gebiedsontwikkelaar G&S& (onderdeel van VolkerWessels), bestaat uit 268 woningen, een kantoor, commerciële (plint)voorzieningen, een binnentuin en een stallingsgarage. Vastgoedbelegger Altera Vastgoed heeft 157 middeldure huurwoningen, 24 vrije sector huurwoningen, 951 m² commerciële ruimte en 90 parkeerplaatsen in exploitatie genomen.

 Het complex is een ontwerp van Liesbeth van der Pol van Dok architecten en is geïnspireerd op de nautische sfeer, passend bij de maritieme omgeving en de rijke geschiedenis van de NDSM-werf. De bouw was in handen van Kondor Wessels Amsterdam.

Meer Middeldure Huur

De in totaal 181 huurwoningen variëren in grootte van 42 tot 125 m². Het project kent een lage EPC van 0,2 en is voorzien van 238 PV panelen en een WKO installatie gecombineerd met stadsverwarming. Op het dak van de parkeergarage (niveau +1) bevindt zich een grote gemeenschappelijke daktuin voor de bewoners.

De 157 middeldure huurwoningen voldoen aan de voorwaarden voortvloeiend uit het “Actieplan Meer Middeldure Huur” van de Gemeente Amsterdam. Deze regeling heeft als doel betaalbare huurwoningen te realiseren voor de groep huurders die geen aanspraak kan maken op een sociale huurwoning of een huishoudinkomen heeft waarmee duurdere vrije sectorwoningen niet haalbaar zijn.

Het totale project van circa 32.500 m² vloeroppervlak bestaat uit 268 woningen, een kantoorgebouw, verschillende commerciële ruimten, een binnentuin, een stallinggarage met 142 parkeerplaatsen en voorzieningen voor fiets parkeren.

Vijfduizend woningen

Het project ligt op het NDSM-terrein, een gebiedsontwikkeling waar tot 2032 een nieuw woon- (5.000 woningen) en werkgebied wordt gerealiseerd. Het gebied is onderdeel van de Noordelijke IJ-oevers west. Dit is één van de buurten die in de komende jaren sterk bijdraagt aan het woningaanbod van de bevolkingsgroei van Amsterdam. Tot 2025 is het zelfs de snelst groeiende buurt, van ruim 4.000 inwoners tot ruim 17.000 inwoners. Belangrijkste locaties voor groei zijn het NDSM-terrein, Overhoeks en het tussenliggende Buiksloterham.

De verhuur en marketing van de huurwoningen is gerealiseerd door Wooove en de woningen zijn in beheer genomen door Schep Vastgoedmanagers.

Scroll naar boven